Hoe mooi de beloftes ook lijken. Feit is en blijft dat alle apparaten die je gebruikt, die een verbinding hebben met het internet, als onveilig beschouwd moeten worden als het gaat om het beveiligen van je (persoonlijke) data.

Apple, die vooral nu inzet op privacy blijkt ook gewoon, net zoals Google, Facebook etc. de mist in te gaan. Geen verrassing, maar pas bij het verschijnen van daadwerkelijke nieuwsberichten komt pas het besef dat het ook daar mis gaat.

En wanneer je technisch een beetje inzicht hebt, zou je de term "what happens on your iPhone, stays on your iPhone" sowieso niet voor waar kunnen aannemen. Hoeveel je ook gelooft in de dure iPhone die je gekocht hebt. Want de foto's die je maakt worden natuurlijk gewoon geüpload naar de 'cloud' en de apps die je gebruikt zijn zo veilig als de maker ze heeft gemaakt.

En wanneer je technisch een beetje inzicht hebt, zou je de term "what happens on your iPhone, stays on your iPhone" sowieso niet voor waar kunnen aannemen.

Daarnaast kan de telefoon wel veilig blijken, maar de data, geüpload naar welke server ook, kan op vele manieren worden benaderd buiten de smartphone om. Dat besef moet ook groeien, maar zal langzaam gaan over de (gehele) bevolking. De kans is zelfs groter dat dat (technische) besef nooit helemaal zal komen.

Foto: onbekend.

    Reageer

    Je email adres wordt nooit gepubliceerd

    Reageer altijd inhoudelijk en met respect. Check de privacy policy hoe er met de ingevoerde gegevens om wordt gegaan.